Online booking

Datum dolaska:

Broj noćenja:

Hrvatska

Spomen Hrvatske u turističkom svijetu postao je svojevrsni imperativ. Hrvatska predstavlja dašak misterioznog i očaravajučeg Mediterana koje ostatak svijeta sve više posjećuje, Mirisna polja lavande i suncokreta, kristalno plavo more, vinogradi, masline, ribe na gradele, opojno vino, večeri okupane mirisima smokava, kadulje i ružmarina, sigurno su prve asocijacije koje Hrvatska kao turistička destinacija budi kod svih koji su je barem jednom posjetili.

Hrvatska se ponosi prirodnim ljepotama, otocima kojih je 1.244, nacionalnim parkovimaparkovima prirode, spomenicima pod zaštitom UNESCO-a poput Dioklecijanove palače u Splitu, gradova Trogira i DubrovnikaEufrazijeve bazilike u Poreču i Katedrale svetog Jakova u Šibeniku.

Svoj najveći adut u svijetu turizma te ujedno najveću prednost u odnosu na konkurenciju predstavlja hrvatski dio Jadranskog mora koje je prema istraživanju Europske agencije za okoliš, provedenom 2010. godine, drugo najčišće more u Europi. Blaga Mediteranska klima u Hrvatskoj, s toplim ljetom i umjereno hladnom zimom, pogoduje hrvatskom turizmu i njegovom dodatnom razvoju.

Jedan od najvećih dokaza popularnosti i kvalitete koju Hrvatska pruža kao destinacija, pokazao je Google kada je, na temelju analize svojih podataka i istraživanja internetske stranice, na kojoj su tijekom 2015. ljudi iz 80 zemalja navodili gdje bi se najradije odmarali, proglasio da je Hrvatska predstavljala najpoželjniju zemlju za odmor na svijetu tijekom 2015. i 2016. godine.

Upravo je u Šangaju Hrvatska dobila nagradu kao najočekivanija turistička destinacija za kineske turiste u 2018. godini prema čitateljima TravelLeisure časopisa. Renomirani portali i časopisi specijalizirani za odmor i putovanja unazad nekoliko godina svrstavaju Hrvatsku u sami vrh.

vrh stranice