Online booking

Datum dolaska:

Broj noćenja:

Krk & Kvarner

Dobrodošli u jedan od najsunčanijih dijelove Europe s 2500 sunčanih sati u godini, otok Krk! Impozantne veličine oko 410 kilometara kvadratnih, nosi titulu najvećeg otoka u Hrvatskoj.

Krk pripada Kvarnerskoj skupini otoka smještenoj u sjevernom Jadranu između poluotoka Istre na zapadu te Hrvatskog Primorja na istoku. Okružen je Vinodolskim kanalom s istočne, Riječkim zaljevom sa sjeverozapadne i Kvarnerićem s jugozapadne strane. Upravo radi svoga pogodnog zemljopisno-prometnog položaja i dobrih prirodnih uvjeta, oduvijek je bio smatran kao interesantan turistički kraj.

Počeci turizma na našem najvećem otoku, sežu krajem devetnaestog stoljeća kada na otok počinju dolaziti prve veće skupine gostiju, prvenstveno iz Austrije, Češke, Slovačke, te domaći gosti. Već prije prvog svjetskog rata izgrađeni su i prvi hoteli, pansioni i kupališta, čime su stvoreni tehnički uvjeti i materijalna baza za daljnji razvoj turizma.

Smješten u pojasu umjerenog i blagog mediteranskog podneblja, sa svojom blagom klimom, čistim morem, dobrom inslolacijom i bogatom vegetacijom idealno je mjesto za kvalitetan odmor svih dobnih skupina. Otokom Krkom protežu se pješačke i biciklističke staze u dužini od 300 km, idealne za sportske aktivnosti izvan Marbera Resorta. Iz zdravstvenog aspekta nudi čarobno ljekovito blato koje se nalazi na zapadnoj strani uvale Klimno, kojemu se posjetitelji redovito vraćaju radi terapeutskog učinka.

vrh stranice