Online booking

Datum dolaska:

Broj noćenja:

Lounge & Gastro

Uživanje u tradicionalnim jelima jedan je od ključnih aspekata kvalitetnog odmora. S obzirom da je otok Krk smješten u središtu kvarnerskog zaljeva i uživa blagu mediteransku klimu, iz gastronomskog kuta nudi najbolje s područja Istre i Kvarnera.

Lokalna kuhinja

Istarska i Kvarnerska kuhinja predstavlja posebnu vrstu hrvatske kuhinje - to je spoj kontinentalnoga i mediteranskog. Ove dvije regije bogate su ribom i morskim plodovima.

Najvrednije vrste koje se mogu naći na sjevernom Jadranu su poznati jadranski škampi, lignje, tuna kvarnerskog zaljeva te školjke iz Limskog kanala. Nakon izvrsnoga pršuta sa sirom i maslinama, mnogi tradicionalni vinski podrumi nude riblju juhu, riblji gulaš, škampe na buzaru, bijeli i crni rižot s plodovima mora kao i ostala jela tipična za središnji dio istarskoga poluotoka - tradicionalnu vinsku "supicu", varivo nalik na talijanski minestrone ("maništra", "manestra" ili "menestra") te jela s tjesteninom i mesom pripremljena uz dodatak slavnih tartufa koji se uzgajaju u ovome kraju. Riječ je o veoma cijenjenoj samonikloj vrsti gljiva koju nalaze posebno istrenirani psi i svinje. Smatra se da te gljive imaju afrodizijačka svojstva.

Pozivamo posjetitelje Marbera Resorta  da isprobaju neke od ovih delicija u brojnim lokacijama koji se nalaze unutar Resorta, te otkriju kvalitetu sastojaka kojima se ponosi krčka kuhinja. Osoblje resorta stoji na raspolaganju svim posjetiteljima za savjet po pitanju gastronomske ponude, a za dobre koktele i zabavu u večernjim satima biti će zaslužni lounge bar Cabana te lounge bar Plava Terasa, poznat po Rapsodiji vatrometa.

vrh stranice